Golv

Golvslipning, golvläggning och golvrenovering

Vi slipar, lägger och renoverar alla typer av golv – från eleganta parkettgolv till massiva trägolv och klinkers och linoleum. Att slipa ett slitet trägolv är ett enkelt och förhållandevis billigt sätt att få det fräschare hemma och höja värdet på bostaden. Är golvet för slitet kan det istället vara bättre att lägga nytt. Kontakta oss så hjälper vi dig ta fram rätt metod som passar dig och dina behov.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert på golvslipning eller golvläggning! 


trägolv snickare stockholm

Behandla ett nyslipat golv

När man slipar ett massivt trägolv och behandlar det blir det som nytt. De olika behandlingarna gör att du kan ändra karaktär på ditt golv oavsett vilket träslag som golvet är gjort av. De vanligaste behandlingarna är.

Lack

Lägger sig som en yta uppe på golvet och gör det mycket motståndskraftigt mot smuts och repor. Behandlingen ger ett lättstädat och tåligt golv. Idag går det att få både blanka och matta lack. Du kan även välja ett lack med en färg för att få en annan stil på golvet.

Olja

Ger en sammetslen och matt yta med ett exklusivt intryck. Oljan tränger ner i träets porer och ger på så vis träet egenskapen att stöta bort smuts och fukt. Golv som är oljade är lite mer känsliga än lackade golv, dock kan man själv punktbehandla skador på oljade golv lättare än lackade. 

Hårdvaxolja

Påminner till utseendet om olja. Fungerar som ett mellanting mellan olja och lack då det både tränger ner i träet och lägger sig uppe på ytan.

Såpa

Att såpa ett golv fungerar bara på träslagen furu och gran. Det ger ett tåligt och vackert ljust golv. Såpade golv blir hårdare och mer motståndskraftiga varje gång man såpar dem. Man bör såpskura golvet minst fem gånger innan man börjar använda det.

Golvrenovering vid större skador

Ibland så räcker det inte med att slipa trägolvet för att det skall återfå sin forna glans utan man kan även behöva byta ut vissa brädor och renovera det där det uppstått djupa skador eller repor. Det är onödigt att riva upp ett helt trägolv för att exempelvis ena hörnet är vattenskadat. Vi åtar oss att renovera trägolv i samband med golvslipning eller separat. Ett trägolv är värdefullt och man bör försöka rädda dem i största möjliga utsträckning. 

Hör gärna av dig till oss via vårt formulär och berätta om ditt golv så kan vi återkomma med en gratis kostnadskalkyl för vad arbetet kan kosta. 

Golvläggning - nya och vackra golv

Alla hem är tyvärr inte välsignade med ett vackert golv som enkelt går att rusta upp, dock är det möjligt lägga nya golv. Vi lägger alla typer av golv - från vackra och klassiskt tidlösa parkettgolv till praktiska och moderna klinkers eller lättskötta och trendiga golv i vinyl. Att byta golv gör en väldigt stor skillnad och kan ge ett hem en helt ny känsla. 

Våra golvläggare är välutbildade och har erfarenhet av att lägga alla typer av golv. Då vi är ett VVS-auktoriserat företag kan vi lägga golv i både våtrum och kök. Är du osäker på vilken typ av golv som du skall välja kan du rådfråga oss och ta del om vår expertis. Nedan följer några övergripande råd:

Badrum, hall och tvättstuga

I rum och utrymmen där det finns mycket smuts och fukt behöver man ett lättstädat och vattentåligt golv. Generellt passar det med sten, klinkers, kakel eller våtrumsmattor. 

Kök

Även i kök kan det bli mycket skvätt och smuts men det är oftast inte i samma omfattning. Vissa väljer att lägga in klinkers, vinyl- eller plastmattor för att vara på den säkra sidan men även vattentåliga laminatgolv kan fungera bra. 

Sovrum och sällskapsrum

De flesta vill ha en mjukare framtoning i de här rummen och väljer ett golv de tycker är vackert framför något som är lättskött eller praktiskt.  Trä eller träliknande material är kanske det vanligaste men även vinyl-, linoleum- och plastgolv förkommer. På senare år har heltäckningsmattan gjort en comeback och syns framförallt i sovrum och walk-in-closets. 

Behöver du en snickare som kan hjälpa till med renoveringen? Hör av dig till oss!