En modern och kvalitativ våtrumsmatta kan vara skillnaden mellan ett snyggt och fräscht badrum och en möglig och otrivsam mardröm. Alla som någon gång har kollat på något av alla hemmafixarprogram på TV eller gått runt själv med verktygen i badrummet vet hur fel och ohygieniskt det kan bli om allt inte är utfört på ett korrekt sätt. Men med en bra och korrekt installerad våtrumsmatta så är du alltid en bra bit på väg mot ett fräscht, snyggt och väl fungerande badrum.
Viktigt att kunna trivas i badrummet
En våtrumsmatta ska inte bara skydda mot fukt och vara praktiska – det är ju ingen nackdel om de är snygga också. Ett badrum ska vara en plats att trivas på och då är det centralt med en estetisk våtrumsmatta som passar in i rummets och hemmets allmänna känsla.
När det handlar om att väja våtrumsmatta gäller det att välja med hjärnan i första hand. Skönhetskänslan måste hamna steget efter säkerhet och funktionellt. Visst är våtrumsskydd inte alltid det snyggaste designvalet, men å andra sidan, hur snyggt är det att betala tusentals kronor för att renovera ett fuktskadat badrum?
Utvecklingen går starkt framåt
Oroar du dig för det lite skamfilade ryktet som våtrumsmattor har så kan du vara lugn. Det snacket kommer från en tid när utbudet var så mycket sämre och gråmurrigare. Men dagens våtrumsmattor finns i alla möjliga färger och utformningar, minst lika snygga som traditionella klinkergolv – ja ofta rentav snyggare. Dessa golv tillverkas numera så att de är så lika “äkta vara” som det går att komma. En klassisk schackrutig våtrumsmatta är alltid snyggt, exempelvis i kombination med en vit och skimrande tapet. Det finns också ett brett utbud av fantasifulla och färgstarka mattor som inte efterliknar traditionella kakel.
Men rent generellt så kan man säga att det är fördelaktigt att satsa på enklare lösningar. Det är viktigt att golvet ska kännas rent och fräscht och vara så lättstädat som möjligt.
Andra inlägg
- Renovera gammalt virke
- Bygg din egen pallkrage | En guide
- Bygg en bänk med förvaring till uteplatsen
- Bygg en egen rosportal – tips & råd
- Platsbyggd bokhylla | Så bygger du själv
- Ny dörr till altan – så bygger du
- Bygg enkla väggfasta sängbord i furu
- Bygg en enkel spaljé – så gör du
- Så slipar du spadar och trädgårdsredskap
- Behandlat eller obehandlat virke till altanen?